(Top)sportende kinderen en jongeren


Het groeiende lijf reageert anders op belasting en inspanning dan het volwassen lijf. Hoewel hersteltijd, na letsel of blessure, bij kinderen en jongeren vaak vele malen sneller is dan bij volwassenen, is de kans op overbelasten groot. Onder andere door de kwetsbare groeischijven, de motoriek, kracht en conditie die in ontwikkeling zijn. Daarnaast is het tegenwoordig zo dat kinderen steeds minder bewegen en buiten spelen waardoor motoriek, kracht en conditie ook nog eens achter kunnen blijven.

De kinderfysiotherapeut heeft expertise in de motorische ontwikkeling en groei. Daarnaast hebben ze veel kennis van klachten en aandoeningen die tijdens de ontwikkeling kunnen ontstaan en/of deze kunnen beïnvloeden. Aanvullende opleidingen en cursussen hebben de kennis hierin vergroot, toegespitst op sportende kinderen en jongeren.

Kinderfysiotherapie bij (top)sportende kinderen/jongeren richt zich op advies en training om het herstel bij klachten en blessures te bevorderen, zodat ze weer veilig en op niveau kunnen sporten. Daarnaast wordt met bewegingsanalyses beoordeeld, welke training zinvol is om de prestatie te verbeteren en (nieuwe) blessures te voorkomen.

 

Ons laatste nieuws


Blijf altijd op de hoogte

03 mei 2020

Fysiotherapie Emmermeer is weer regulier open!

Wat houdt dit precies in.

Lees meer

03 mei 2020

Uitbreiding team Fysiotherapie Emmermeer!

Niek Bezoen nieuwe collega.

Lees meer

05 april 2020

Corona update!

Praktijkbeleid voor de komende periode.

Lees meer

Foto's


Bekijk onze praktijk